Warsztaty kulinarne w Pracowni kulinarnej "U Fani"
image
image
image
image
Podczas zajęć poznamy tradycje kuchni żydowskiej i zasady koszerności. Zastanowimy się, czy i jak możemy zadbać o różnorodne potrzeby osób zasiadających przy wspólnym stole. Następnie przyrządzimy proste potrawy według oryginalnych przepisów kuchni żydowskiej. Na koniec usiądziemy przy wspólnym stole, żeby spróbować przygotowanych potraw.
- Środy w godz. 9.00-11.00 oraz 13.00-15.00
- Miejsce: Pracownia kulinarna "U Fani" przy Muzeum POLIN
UWAGA: Potrawy przygotowywane na warsztatach będą się różnić w zależności od pory roku i kalendarza świąt żydowskich.
Liczebność grupy: dla klas max. 30 osobowych (przebieg zajęć zostanie dostosowany do wieku i możliwości uczniów)
Koszt warsztatu: 800 zł / grupa
Słowa kluczowe: kuchnia żydowska, tradycja, koszerność