Wydarzenie

24-26.11.2017

Dni Kuchni Żydów Marokańskich

Kuchnia Żydów marokańskichKuchnia Żydów marokańskichKuchnia Żydów marokańskichKuchnia Żydów marokańskichKuchnia Żydów marokańskichKuchnia Żydów marokańskichKuchnia Żydów marokańskichKuchnia Żydów marokańskich
fot. iStock

Zapraszamy do Restauracji BESAMIM na spotkanie z tą orientalną, pełną przepychu kuchnią, potrafiąca uwieść zarówno różnorodnością smaków i zapachów, jak również szaleństwem kolorów.


24 - 26 listopada, godz. 12.00 - 18.00

Już cieszymy się na kolejne, wspólne gotowanie z Lior Revivo pochodzącym z Maroka szefem kuchni, na co dzień pracującym w hotelu nad Morzem Martwym. Pasję i talent Liora do gotowania, mieliśmy już okazję poznać, kiedy prezentowaliśmy u nas kuchnię Żydów z Izraela.

Dominować będą aromatyczne, wyraziste przyprawy i zioła, takie jak cynamon, kminek, kurkuma, imbir, kolendra, szafran, goździki, koper, anyż, gałka muszkatałowa, kolendra, mięta pieprzowa i wiele innych.

Przygotujemy dużo różnych przystawek i dipów, mięsa (w tym jagnięcinę), ryby, warzywa grillowane, nadziewane i pieczone podawane nie tylko z kaszą kuskus i zieloną herbatą z miętą.

Zapraszamy!

14.11.2017