Spacer
8.12.2019
Przez bajgle i hummus: kuchnia żydowskiej Warszawy - spacer kulinarny

Dlaczego Nowy Jork zakochał się w żydowskich bajglach? Jak smakują dania kuchni izraelskiej? I z czego robi się czulent? Zapraszamy na kulinarny spacer po współczesnej żydowskiej Warszawie.
8 grudnia (niedziela) , godz. 13.30, bilety: 150 zł, KUP BILET >>
Dowiecie się, co i gdzie jadają Żydzi mieszkający w Warszawie i Izraelczycy odwiedzający stolicę. Porozmawiamy o koszernej kuchni oraz przysmakach, które polubili Warszawiacy. Spacer będzie okazją do skosztowania tradycyjnych żydowskich potraw i przekonania się, jak przyrządzają je współcześni szefowie kuchni.
W ośmioosobowej grupie prowadzonej przez przewodniczkę Muzeum POLIN odwiedzimy różne miejsca, poznamy żydowską historię Warszawy, porozmawiamy o tradycyjnych smakach i zapachach, które można odnaleźć tu i teraz.
Miejsce zbiorki: ul. Chmielna 9a. Prosimy o zabranie ze sobą biletów (w wersji papierowej lub elektronicznej np. na wyświetlaczu telefonu), do okazania osobie prowadzącej spacer przed jego rozpoczęciem.