Wydarzenie
17.10.019

TISZ Festiwal: Sukotowy podwieczorek – chałka i dżem

na desce kuchennej krojona nożem chałka, obok druga niepokrojona i dwie miski ze słodkimi dodatkami
fot. M. Starowieyska / Muzeum Historii Żydów Polskich

W samym środku święta Sukot członkowie warszawskiej społeczności żydowskiej podzielą się rodzinnymi przepisami na chałkę i cytrusowe przetwory.

17 października (czwartek), godz. 18.00, wstęp wolny. Wydarzenie odbędzie się w JCC Warszawa, ul. Chmielna 9A.

Będzie to okazja zarówno do poznania różnych przepisów na poziomie teoretycznym, jak i całkiem praktycznym - wszystkie przepisy będą przedstawiane w trakcie sesji gotowania na żywo, jak i będzie można skosztować już przygotowanych porcji.

W jaki sposób chałka i cytrusowe przetwory łączą się ze świętem Sukot? Tego również dowiecie się na miejscu.

Jeśli posiadasz potrzeby wynikające z niepełnosprawności, poinformuj nas o tym. W przypadku potrzeby skorzystania z indywidualnych usług bardzo prosimy o zgłoszenie mailem na adres: [email protected] lub telefonicznie 533 072 790 do dnia 16.10.2019 r.