TISZ Festiwal: Kolacja szabatowa z Leah Koenig z promocją książki "The Jewish Cookbook"

Charlotte Menora i organizatorzy TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia zapraszają na uroczystą kolację szabatową połączoną z promocją wyjątkowej książki kucharskiej "The Jewish Cookbook".
18 października (piątek), godz. 20.00, bilety: 80 zł (sama kolacja) / 230 zł (kolacja z książką), KUP BILET >>
Wysyłając zgłoszenie prosimy o wybór dania głównego oraz podanie numeru telefonu.
Autorka książki Leah Koenig ułożyła menu w oparciu o wyselekcjonowane dania kuchni żydowskiej z różnych części świata. Podczas trwania kolacji będzie możliwość zakupu książki w promocyjnej cenie.
Podczas trwania kolacji będzie możliwość zakupu książki w promocyjnej cenie oraz otrzymania dedykacji od autorki, która będzie prowadzić wydarzenie.
-
Przystawka
- Chałka
- Posiekane jajko i pasta z cebuli
- Marak katom - zupa pomarańczowa
-
Danie główne (do wyboru)
-
I mięsne
- Pieczony kurczak z tymiankiem i miodem
- Pudding chlebowy z gruszką i śliwka
- Sałatka marchewkowa z kminkiem
-
II wersja wegetariańska
- Tagin z siedmiu warzyw
- Kuskus z prażonymi płatkami migdałów i zarumienioną cebulą
-
I mięsne
-
Deser
- Lekach - ciasto miodowe podawane z duszoną gruszką z wanilią
Artykuły i przepisy Leah Koenig zostały opublikowane m.in. w The New York Times, The Wall Street Journal, Grubstreet, New York Magazine, Saveur, Epicurious, Food52, Departures, More, Hemispheres i magazynie Tablet.
Najnowsza książka kucharska Leah Koenig, Little Book of Jewish Feasts, została wydana przez Chronicle Books w 2018 roku. Jej poprzednie książki, Modern Jewish Cooking i Little Book of Jewish Appetizers (obie wydane przez Chronicle) zostały opublikowane w 2015 i 2017 roku. >Modern Jewish Cooking znalazła się w rankingu Food52's publikowanym przez prestiżowy Piglet Cookbook Tournament. Poza pisaniem o kulinariach, Leah prowadzi także pokazy gotowania i warsztaty kulinarne w całym kraju i na świecie.
Partnerem wydarzenia jest