TISZ Festiwal: Ostatni kęs - finisaż
image

Przy okazji uroczystego podsumowania zapraszamy serdecznie na wyjątkowy eksperyment kulinarny, przygotowany przez Mecyje, nieformalną grupę kucharek eksplorującą wspólne polskie i żydowskie korzenie kulinarne.
20 października (niedziela), godz. 18.00, bilety: 25 zł, KUP BILET >>
Będziecie mieli okazję doświadczyć jak odbywają się prace nad tłumaczeniem książki przedwojennej restauratorki Fani Lewando i czym dla dziewczyn są spotkania z awangardową kuchnią przedwojennych Żydów. Wspólnie wskrzesimy dawne receptury, nieoczywiste konsystencje, barwy, smaki i zapachy.
Będziemy gryźć, ssać, żuć, lizać i cieszyć się - zaprasza Sabina Francuz, która poprowadzi wydarzenie.
Wydarzenie odbędzie się w klubokawiarni Muzeum POLIN przy ul. Anielewicza 6.