TISZ Festiwal: Przez bajgle i hummus - spacer miejski z degustacją
Dlaczego Nowy Jork zakochał się w żydowskich bajglach? Jak smakują dania kuchni izraelskiej? I z czego robi się czulent? Zapraszamy na kulinarny spacer po współczesnej żydowskiej Warszawie.
20 października (niedziela), godz. 13.30, BRAK MIEJSC
Dowiecie się, co i gdzie jadają Żydzi mieszkający w Warszawie i Izraelczycy odwiedzający stolicę. Porozmawiamy o koszernej kuchni oraz przysmakach, które polubili Warszawiacy. Spacer będzie okazją do skosztowania tradycyjnych żydowskich potraw i przekonania się, jak przyrządzają je współcześni szefowie kuchni.
Limit miejsc: 8 osób.
Miejsce zbiorki: ul. Chmielna 9a.
Prosimy o zabranie ze sobą biletów (w wersji papierowej lub elektronicznej np. na wyświetlaczu telefonu), do okazania osobie prowadzącej spacer przed jego rozpoczęciem.
Organizator festiwalu:
Współorganizator:
Sponsorzy projektu
Organ Family
Roselyne Chroman Swig
Wsparcie:
Gendell Family Foundation