Menora Info

20.10.2019

TISZ Festiwal: Przez bajgle i hummus - spacer miejski z degustacją

Na zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatkówNa zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatkówNa zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatkówNa zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatkówNa zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatkówNa zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatkówNa zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatkówNa zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatków
Na zdjęciu - bajgle w metalowych prostokątnych pojemnikach: z makiem, z sezamem, bez dodatków, fot. M. Starowieyska / Muzeum Historii Żydów Polskich

Dlaczego Nowy Jork zakochał się w żydowskich bajglach? Jak smakują dania kuchni izraelskiej? I z czego robi się czulent? Zapraszamy na kulinarny spacer po współczesnej żydowskiej Warszawie. 

20 października (niedziela), godz. 13.30, bilety: 150 zł, KUP BILET >>

Dowiecie się, co i gdzie jadają Żydzi mieszkający w Warszawie i Izraelczycy odwiedzający stolicę. Porozmawiamy o koszernej kuchni oraz przysmakach, które polubili Warszawiacy. Spacer będzie okazją do skosztowania tradycyjnych żydowskich potraw i  przekonania się, jak przyrządzają je współcześni szefowie kuchni.

Limit miejsc: 8 osób.

 

Organizator festiwalu: 


Współorganizator:

Sponsorzy projektu

Organ Family

Roselyne Chroman Swig

Wsparcie:

Gendell Family Foundation 

09.09.2019