Warsztaty
3.10.2020

TISZ Festiwal: Rodzinne gotowanie. Poznajemy kuchnię żydowską: chałka, cymes, czulent, śledź i… co na to gęś?

Przy stole kuchannym stoją rzędem dzieci i ugniatają ciasto. Z tyłu opiekunki i opiekunowie, pomagają dzieciom
fot. Muzeum Historii Żydów Polskich

Rodzinne warsztaty kulinarne o kuchni żydowskiej jedynej w swoim rodzaju - słodko-kwaśnej, pachnącej gałką muszkatołową, cynamonem i wanilią, czosnkiem i cebulą.

  • 3 października (sobota), godz. 11.00
  • Miejsce: ZOOM
  • KUP BILET >>

Rozszyfrujemy, co oznacza koszer, gefilte fish i inne tajemnicze nazwy. Spróbujemy połączyć święta żydowskie z towarzyszącymi im charakterystycznymi potrawami. Zagramy też w quiz i… nauczymy się zaplatania tradycyjnej chałki! 

Informacje o produktach spożywczych potrzebnych na warsztaty przekażemy w mailu potwierdzających potwierdzającym zgłoszenie na warsztaty.