TISZ Festiwal: Czym jest wędrówka smaków? O kuchni fusion. Warsztaty kulinarne dla seniorów
Czym jest kuchnia fusion i co to pojęcie oznacza w kontekście kuchni żydowskiej? Jakie czynniki miały największy wpływ na zmiany tradycyjnych przepisów i najbardziej znanych dań? O tym podczas warsztatów dla seniorów opowie Agnieszka Kuś.
- 12 października (środa), godz. 11.00-13.30
- Miejsce: pracownia kulinarna "U Fani"
- Wstęp wolny. Obowiązuje rezerwacja miejsc
- Zapisy prowadzimy telefonicznie w godzinach 10.00-15.00 pod numerem: 22 471 03 01 wew. 2, e-mail: [email protected]
Zajęcia będą składały się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej. Po krótkim wprowadzeniu uczestnicy będą gotować w grupach proste dania, a później spróbują wybranych potraw przygotowanych przez profesjonalistów.
Organizatorzy zapewniają wszystkie produkty do gotowania. Można wziąć ze sobą pojemniki na żywność, gdyby ktoś chciał później zabrać do domu małe przekąski.
Agnieszka Kuś – interpretatorka dziedzictwa kulinarnego, autorka tekstów, przewodniczka, edukatorka i vlogerka, która wyszukuje smakowite historie z dziejów Polski i dzieli się z nimi ze słuchaczami i czytelnikami. W Muzeum POLIN prowadzi kulinarne zwiedzanie Warszawy dotyczące dziedzictwa kulinarnego Żydów w Polsce.