Menora InfoPunkt

23.09.2016

Kuchnia Żydów z Bliskiego Wschodu - warsztaty z Samar Khanafer

fot. Muzeum Historii Żydów Polskich

W piątek, 23 września Samar Khanafer zabierze uczestników w kulinarną podróż na Bliski Wschód. Aromat orientalnych przypraw jest przecież ciągle obecny w kuchni żydowskiej! Podczas warsztatów dowiecie się m.in. jak się przygotowuje sabih i kaftę? Czy hummus wszędzie jest taki sam? I jak smakuje domowy falafel? Warsztaty prowadzi Samar Khanafer – pół-Polka, pół-Libanka, uczestniczka III edycji programu MasterChef.

Menu na wieczór:

  • hummus
  • kafta
  • sabih
  • sałatka izraelska
  • falafel
  • baklava

Warsztaty odbędą się 23 września o godz. 18:00 w Menora InfoPunkcie (wejście przez Charlotte Menora). Koszt udziału w warsztatach: 180 zł. Wymagane zapisy online.

Na warsztatach, które potrwają 3-4 godziny:

  • poznacie i przećwiczycie co najmniej 4 przepisy na dania kuchni żydowskiej,
  • uzyskacie odpowiedzi na pytania, które zawsze chcieliście zadać, ale nie mieliście kogo zapytać,
  • spędzicie wspaniały czas z osobami pełnymi pasji, które tak jak Wy chcą wiedzieć więcej.

>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.


Partnerem technologicznym warsztatów kulinarnych jest Kenwood.

Patronem medialnym warsztatów kulinarnych jest Kukbuk.

     

07.09.2016