Kuchnia Żydów z Bliskiego Wschodu - warsztaty z Samar Khanafer

W piątek, 23 września Samar Khanafer zabierze uczestników w kulinarną podróż na Bliski Wschód. Aromat orientalnych przypraw jest przecież ciągle obecny w kuchni żydowskiej! Podczas warsztatów dowiecie się m.in. jak się przygotowuje sabih i kaftę? Czy hummus wszędzie jest taki sam? I jak smakuje domowy falafel? Warsztaty prowadzi Samar Khanafer – pół-Polka, pół-Libanka, uczestniczka III edycji programu MasterChef.
Menu na wieczór:
- hummus
- kafta
- sabih
- sałatka izraelska
- falafel
- baklava
Warsztaty odbędą się 23 września o godz. 18:00 w Menora InfoPunkcie (wejście przez Charlotte Menora). Koszt udziału w warsztatach: 180 zł. Wymagane zapisy online.
Na warsztatach, które potrwają 3-4 godziny:
- poznacie i przećwiczycie co najmniej 4 przepisy na dania kuchni żydowskiej,
- uzyskacie odpowiedzi na pytania, które zawsze chcieliście zadać, ale nie mieliście kogo zapytać,
- spędzicie wspaniały czas z osobami pełnymi pasji, które tak jak Wy chcą wiedzieć więcej.
>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.
Partnerem technologicznym warsztatów kulinarnych jest Kenwood.
Patronem medialnym warsztatów kulinarnych jest Kukbuk.