Smakujemy wystawę. Spacer po wystawie czasowej z degustacją w restauracji "Warsze"
Zapraszamy na spacer po wystawie czasowej "Od kuchni". W trakcie degustacji w muzealnej restauracji "Warsze" spróbujemy tradycyjnych smaków żydowskich oraz poznamy izraelskie przystawki mezze, które podbiły serca smakoszy i znawców kuchni.
- 3 grudnia (sobota), godz. 12.00, BRAK MIEJSC
- 4 grudnia (niedziela), godz. 12.00, BRAK MIEJSC
- Prowadzenie: Katarzyna Jankowska, w języku polskim
- Finisaż wystawy:
- 10 grudnia (sobota), godz. 12.00, BRAK MIEJSC
- Prowadzenie: Beata Meller
- 11 grudnia (niedziela), godz. 12.00, BRAK MIEJSC
- Prowadzenie: Agnieszka Kuś
- Bilety: 80 zł normalny, 70 zł ulgowy
- Liczba miejsc ograniczona: 15 osób
Dowiemy się, czym różnią się od siebie kuchnie Żydów mieszkających w różnych częściach świata, poznamy słynną szefową kuchni z okresu międzywojennego, Fanię Lewando, i popularną autorkę książek kucharskich, Rebekę Wolf. Porozmawiamy o tym, skąd wzięły się zasady koszerności i czy trudno jest prowadzić koszerną kuchnię. Na koniec razem z przewodnikiem udamy się do muzealnej restauracji "Warsze" na wspólną degustację kilku potraw.