Wystawa "Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna" – materiały prasowe
Czy z talerza można wyczytać, kim jesteśmy: skąd pochodzimy, kim byli nasi przodkowie, kim są nasi sąsiedzi i jaki jest nasz styl życia? Na wystawie prezentujemy Żydów od kuchni: przybliżamy żydowską kulturę w różnych zakątkach świata, pokazując charakterystyczne potrawy, ich sposób przyrządzania, pochodzenie i znaczenie.
- 11 marca – 12 grudnia 2022
- Finisaż: 9 – 12 grudnia 2022, program >>
Nową wystawę w Muzeum POLIN można zwiedzać do 11 grudnia 2022 roku. Towarzyszy jej wiele wydarzeń, m.in. oprowadzania, warsztaty kulinarne czy fotograficzne, rodzinna gra muzealna oraz spacer połączony z degustacją żydowskich dań.
Zapraszamy Państwa do zapoznania się z materiałami prasowymi:
- Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna - informacja prasowa [.docx]
- Sesja kulinarna, fot. M. Jaźwiecki [.zip, .jpg]
- Zdjęcia potraw i obiektów na wystawie, fot. M. Jaźwiecki / fot. Muzeum POLIN [,zip, .jpg, .docx]
- Zdjęcia z wystawy, fot. M. Jaźwiecki [.zip, .jpg]
- Zdjęcia z wystawy - puste przestrzenie, fot. M. Jaźwiecki [.zip, .jpg]
- Plakaty do wystawy [.zip, pdf, .jpg]
- Zdjęcia ilustracyjne do publikacji prasowych, fot. M. Kulisiewicz [.zip, .jpg]
- Wypowiedzi kuratorek wystawy wraz z transkrypcją [.zip, .mp3, .docx]
Kontakt dla mediów:
Marta Dziewulska
Rzeczniczka Prasowa Muzeum POLIN
[email protected], tel. kom.: +48 604 464 675