Menora InfoPunkt

22-24.09.2016

Talerzem po mapie. Różne odcienie kuchni żydowskiej

fot. Muzeum Historii Żydów Polskich

We wrześniu w Menora InfoPunkcie przedstawiamy kuchnię żydowską, której elementy obecne są w różnych kręgach kulturowych!


Podczas cyklu kulinarnych warsztatów prowadzonych w sercu Placu Grzybowskiego w ciągu trzech dni zabierzemy uczestników w kulinarną podróż od Bliskiego Wschodu, przez Polskę i Izrael, aż do Europy Zachodniej. Wspólnym mianownikiem będzie wpływ żydowskiej tradycji na smaki i kulinarne inspiracje w danych miejscach.

Do projektu zaprosiliśmy znanych i lubianych.

W czwartek, 22 września, Malka Kafka zaprezentuje kuchnię Żydów austriackich, dzień póżniej Samar Khanafer zabierze uczestników w kulinarną podróż na Bliski Wschód, a na koniec trzydniowej wyprawy w Menora InfoPunkcie, w sobotę 24 września, Dominika Wójciak zapozna uczestników z sezonową kuchnią żydowską, która wywarła wpływ na polską i europejską tradycję kulinarną.

Zapraszamy do kulinarnej podróży!

  • Kuchnia Żydów austriackich - warsztaty z Malką Kafką: KUP BILET >>
  • Kuchnia Żydów z Bliskiego Wschodu - warsztaty z Samar Khanafer: KUP BILET >>
  • Brunch po aszkenazyjsku - warsztaty z Dominiką Wójciak: KUP BILET >>
  • Sezonowa kolacja po aszkenazyjsku - warsztaty z Dominiką Wójciak: KUP BILET >>
07.09.2016