Talerzem po mapie. Różne odcienie kuchni żydowskiej

We wrześniu w Menora InfoPunkcie przedstawiamy kuchnię żydowską, której elementy obecne są w różnych kręgach kulturowych!
Podczas cyklu kulinarnych warsztatów prowadzonych w sercu Placu Grzybowskiego w ciągu trzech dni zabierzemy uczestników w kulinarną podróż od Bliskiego Wschodu, przez Polskę i Izrael, aż do Europy Zachodniej. Wspólnym mianownikiem będzie wpływ żydowskiej tradycji na smaki i kulinarne inspiracje w danych miejscach.
Do projektu zaprosiliśmy znanych i lubianych.
W czwartek, 22 września, Malka Kafka zaprezentuje kuchnię Żydów austriackich, dzień póżniej Samar Khanafer zabierze uczestników w kulinarną podróż na Bliski Wschód, a na koniec trzydniowej wyprawy w Menora InfoPunkcie, w sobotę 24 września, Dominika Wójciak zapozna uczestników z sezonową kuchnią żydowską, która wywarła wpływ na polską i europejską tradycję kulinarną.
Zapraszamy do kulinarnej podróży!
- Kuchnia Żydów austriackich - warsztaty z Malką Kafką
- Kuchnia Żydów z Bliskiego Wschodu - warsztaty z Samar Khanafer
- Brunch po aszkenazyjsku - warsztaty z Dominiką Wójciak
- Sezonowa kolacja po aszkenazyjsku - warsztaty z Dominiką Wójciak